Tarta cu prune

de ionela2682 in Dulciuri, 7 Aug 2011 | 8654 vizualizari

 

Provocarea lunii August , gazduita de Gabytza, m-a inspirat in prepararea acestei tarte ce are ca principal element ;PRUNA!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • tava de tarta 26 cm 
  • 3oua
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • sare

Budinca de vanilie:

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Decor

  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Prepararea blatului pentru tarta

-peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet

-galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea

- adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia

-turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu faina

-coacem pana se rumeneste putin ,dar trece testul scobitorii.

Budinca o vom prepara dupa reteta de AICI

-turnam budinca peste blatul racit -decoram cu prune feliate iar deasupra ungem cu TortJelle incolor.

-dam la rece pana se intareste complet budinca.

Recomand din suflet aceasta tarta cu prune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune